De kracht van videomarketing!

Auto met rook bij de wielen, laat video marketing zien
Blogs, vlogs, afbeeldingen, video’s, tekst en zelf podcasts; bedrijven doen er alles aan om op verschillende manieren content te creëren en zo vaak mogelijk bij jou op je tijdlijn voorbij te komen. Tiger Media is daar geen uitzondering in. Voor mezelf, en diverse andere bedrijven, produceer ik iedere week content die ik vervolgens inplan op social media. Hoe meer volgers, likes en shares, hoe vaker de content bekeken wordt. Vandaag wil ik inzoomen op een klein onderdeel van deze contentproductie: videomarketing. Naar mijn mening een stuk krachtiger dan een afbeelding of tekst. Waarom? Hier onder 8 feiten om je te overtuigen.

Alle feiten op een rijtje

 • Video’s worden op social media 1200% vaker gedeeld dan tekst en afbeeldingen bij elkaar opgeteld! (FrankWatching)
 • 45% van de social media gebruikers kijkt langer dan één uur per week naar video’s op Facebook of YouTube (FrankWatching)
 • 55% van de social media gebruikers kijkt dagelijks video’s (FrankWatching)
 • Video marketing verbeterd de click-through ratio met 63% (FrankWatching)
 • Slechts 9% van de kleine bedrijven maakt momenteel gebruik van videomarketing. Hierin kan je je dus echt onderscheiden (FrankWatching)
 • De waarde van één minuut video is gelijk aan 1,8 miljoen woorden (MarketingFacts)
 • Bedrijven die video gebruiken groeien 49% sneller in omzet (Marketingfacts)
 • 74% van al het online verkeer komt door video-content (Marketingfacts)

Uit eigen ervaring

Zoals je ziet is video erg geliefd onder de social media gebruikers. Allemaal leuk die cijfers, maar is het ook echt waar? Om dit te testen heb ik vorige week een kort filmpje (kleine 3 minuten) opgenomen waarin ik mezelf en Tiger Media voorstelde. Deze video kan je hier bekijken. Ongeveer 30 minuten nadat ik bedacht dat ik een video wilde maken, stond deze online. Ik had zowel op LinkedIn, als op Instagram, als op Facebook nog minder dan 10 volgers met mijn bedrijfspagina en heb geen promotie gebruikt. Wat heeft de video die ik in 30 minuten heb gemaakt me opgeleverd?

 • 454 views op YouTube
 • 3.500+ weergaven op LinkedIn
 • 500+ Facebookgebruikers bereikt en 358 views op Facebook
 • Het belangrijkste: 3 aanvragen via mijn website waar ik deze week al langs ben geweest!

Kortom…

Video marketing loont! Zelfs als je, net als ik, niet het budget hebt om een expert in te schakelen of, net als ik, geen tot weinig kennis hebt van het bewerken van video’s. Met een smartphone, een YouTube account en een stap uit je comfortzone kan je ver komen!

Hulp nodig?

Lijkt het je leuk om een keer een video voor jouw bedrijf op te nemen? Ik help je hier graag bij en zorg er voor dat deze goed wordt ontvangen bij je doelgroep! Of wil je het ‘groots’ aanpakken en een professionele bedrijfsvideo opnemen? Door verschillende samenwerkingen met zowel foto-als videograven zorgt Tiger Media er voor dat jij je bedrijf goed op de kaart zet! Vul hier onder even je naam en e-mail adres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op! Graag tot snel!


Benieuwd wat ik voor je bedrijf kan doen?

laat je gegevens achter Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  WhatsApp
  Hey, stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt! Groeten, Mattis